Mont Blanc 2016

Net zoals den Tour de France zal Testagsaves in 2016 afzakken naar de Mont Blanc. Ons doel is op zondag 5 juni de cyclo-sportieve wedstrijd ‘Time Megeve Mont-Blanc‘ uit te rijden.  Met zijn 3800hm weeral een stevige uitdaging om naar toe te leven.

Verblijf:

ChaletWe verblijven in één grote Chalet en twee kleine,  maximum capaciteit 22 personen:

 • In de grote Chalet  (300m2) beschikken we over keuken en eetplaats voor ongeveer 20 personen, daarnaast ook nog een sauna & jacuzzi en pooltafel om wat te ontspannen.
 • Alles samen hebben we 10 slaapkamers en 8 badkamers, we hebben het ooit al met minder moeten stellen.
 • Elke avond eten we in Restaurant Le Centre, op wandelafstand van de Chalet.  Wat schaft de pot?
  • Zaterdag stapelen we koolhydraten met pasta.
  • zondag hebben we de cyclo in de benen en mag het wat vettiger, we gaan lokaal voor een  Zwitserse kaasfondue.
  • Maandag en dinsdag doen we niet moeilijk en zal het den dagmenu zijn.
 • Ontbijten doen we in de chalet, met een bakker om de hoek mag dat geen probleem zijn.
 • Hier ook al een eerste voorstel van de kamerindeling, Twaalf slaapplaatsen in de grote chalet en twee keer  vijf in de kleine Chalets.
  Zijt ge niet content van uw partner mag je natuurlijk altijd wisselen. Maar der moet natuurlijk wel iemand bij de Werner slapen….sorry Hans.

d15749c9-9800-435a-8a75-5d5b650cb15e

Praktisch:

Zaterdag 4 juni vliegen we vanuit Zaventem met SNbrussels naar Geneve in Zwitserland. We rijden met eigen vervoer naar Zaventem, vertrek in Veussel voor dag en dauw dat is dus  stipt om 03:45h. Vlucht vertrekt om 06:20h.

Landen om 07:35h waar Bob en Marnix ons opwachten met de vélo’s. Bedoeling is omstreeks 09:00h op onze vélo te kruipen voor een rit naar de slaapplaats in Passy.vanuit Genevekopie

Je kan kiezen uit twee ritten deze dag maar we eten wel gezamenlijk halverwege. Suzanne in Le-Petit-Bornand zal ons ne heerlijke dagmenu serveren. Na het eten kan je altijd nog veranderen van groepje.

 • Poesjes-rit: 90km 1000hm, met bezoek aan Geneve-stad. Bij de verenigde naties gaat Luc Leunen proberen een vlag te pikken. Dit ritje gaat vooral tussen de bergen en er zo weinig mogelijk over. Cruisen heet dat tegenwoordig.
 • Binken-rit: 136km 3000hm, alles pakken wat ge kunt pakken. Voor de middag twee cols (Mont Salève & col du collet) en een stukje onverhard. Na de middag nog de Col de la Colombiere en dan binnen bollen.  Vooral den eerste col van den dag ziet er een steil beestje uit.
Col de la Croisette

Mont Salève

Profiel binken

Profiel binken

profiel cruisers

profiel cruisers

 

 

 

 

 

Zondag47-A is het cyclotime, dit geeft altijd een beetje stress maar aangezien we waarschijnlijk toch niet gaan winnen is dat niet echt nodig.

Afstand naar de start is 15km (beetje veel berg op) , wedstrijd begint om 08:30h dus op tijd op staan want om 07:15h ten laatste vertrekken.

Enkel op de vier lange beklimmingen is er tijdsopname. Klassement wordt gemaakt met de som van uw klimtijden. Dus je kan op de bevoorrading rustig een stukje eten en drinken, boven op de col zouden we elkaar kunnen opwachten en samen fietsen.

3 afstanden: 90km (Aravis+Fry) , 120km (Aravis+Fry+Saisies noord), 149km (Aravis+Fry+Saisies noord&zuid).

Aravis

Col-de-la-Croix-Fry nr2

Fry

Col-des-Saisies eerste keer

Saisies N

Col-des-Saisies laatste keer

Saisies Z

 

Maandag doen de beentjes nog pijn en gaan we maar niet te zot doen.

In Cluses, op 20km dalen, start de tweede rit van den Dauphiné Liberé.  Gert Dockx staat hier aan de start en we gaan onze dorpsgenoot een beetje geluk toewensen zodat hij van keer heelhuids kan finishen.

Gert Dockx tijdens tijdens den Dauphiné 2015 waar hij zwaar viel en moest opgeven met breuk van de ellenboog.

In de namiddag gaan we de spectaculaire toer op. Niks voor mannen met hoogtevrees want onder leiding van Peter & Kris  staat en een Via Ferrata op het programma. Kostprijs van veiligheidsmateriaal is 15€ pp, wie durft?

Wandelingske naar de via Ferrata is 3km.

121513

Dinsdag is het tijd voor er nog eens een goei kap in te geven, we maken een rondrit gebaseerd op de zwaarste rit van de Tour dit jaar, Megève – Morzine. Deze bergrit wordt gereden op de voorlaatste dag met als laatste klim de Col de Joux Plan.  Hier valt misschien de beslissing van de tour dus wij gaan ook een kijkje nemen.

Je kan voor deze uitdaging wederom kiezen tussen twee ritten.  Eten doen we gezamelijk boven op de Joux Plan, bij slecht weer afdalen tot in Morzine.

Rondrit cruisers dinsdag

Cruisers

Binken

Binken

Col-de-Joux-Plane_versant-Samoens-direct

Profiel Joux Plan

 

 

Woensdag moeten we alweer nach hause, we fietsen  door de valleien en met zo weinig mogelijk klimmen. Maar om de drukte te vermijden zal er af en toe nog wel een bergje moeten worden overwonnen.We fietsen naar het enige strand van Lac Leman waar we gaan picknicken: du pain, du vin et du boursin…meer moet dan niet zijn.

Steek uw zwembroek ook niet te ver weg want als het goed weer is duiken we nog in het meer.

Plage Meer van Geneve

plage excenevex aan het meer van Geneve (Lac Leman)

Een paar km verder in het middeleeuwse Yvoir pakken we de ferry naar het Zwitserse Nyon.

Profiel terugrit

Profiel terugrit

Om niemand kwijt te spelen rijden we allemaal dezelfde rit, 120km met 1500hm.

Dan moet het lukken om rond 18:00h in Geneve aan te komen. Terugvlucht is om 21:00h.