Shinder-Hannes MTB 2017

Al vele jaren trekken we met Testagsaves Europa in om met de koersfiets cyclo’s te rijden.  Tijd om eens iets ander te doen, dus van keer vallen we Duitsland binnen om daar  de ShinderHannes MTB marathon te rijden.

zicht

Onze uitvalsbasis is het wijnstadje Boppard, gelegen aan een bocht in de Rijn en gekend vanwege zijn mooi promenade en vele terrasjes.  Hier gaan we ons avondprogramma wel kunnen vullen.

Vrijdag 19 mei, 300km

Bruinkoolmijn

Normaal gezien vertrekken we in Rijkevorsel op vrijdagavond na de dagtaak, echter indien ze goei weer voorspellen zal onze Peter en misschien nog een paar fanatici met de koersfiets naar ginder bollen. Een tochtje van een dikke 300km met weinig hoogtemeters, bij voorkeur met een zacht briesje uit het westen. Deze route loopt vlak langs de grootste bruinkoolmijn ter wereld, das nog eens een machien.

We slapen in Rheinhotel Lilie aan de wandelpromenade, bij ons hotel is tevens een Pizzeria – stakehouse – restaurant, namelijk Einstein’s Place. Volgens den tripadvisor nummer 5 van de 47 restaurants in Boppard,  dus moeten we ’s avonds niet te ver lopen en sparen we onze koersbenen.

Zicht vanuit onze kamers in Rheinhotel Lillie.

– Room1, 1 nights 19-21 may, 2 persons: Iroy Cosse, Danny Sleeckx,
– Room2, 2 nights 19-21 may, 2 persons: Sverre Goetschalckx, Marc Brosens
– Room3, 3 nights 20-23 may, 2 persons: Hans Huybrechts & Matthijs  Peeraer
– Room4, 4 nights 19-23 may, 2 persons: Mark Goetschalckx & Kris Eggers
– Room5, 4 nights 19-23 may, 2 persons: Kris Verhaert & Dirk Goetschalckx
– Room6, 4 nights 19-23 may, 2 persons: Hans Joosen & Peter Goetschalckx
– Room7, 4 nights 19-23 may, 2 persons: Paul Aerts & Eug Vrints
– Room8, 4 nights 19-23 may, 2 persons: Luc Leunen & Werner Goetschalckx
– Room9, 4 nights 19-23 may, 2 persons: Ronny Sprangers & Koen Van Dingenen
– Room10, 4 nights 19-23 may, 2 persons: Jan Peeters & Marnix Van Hout
– Room11, 4 nights 19-23 may, 2 persons: Kevin Severijns & Dieter Marien => Dieter only 3 nigths, he leaves on monday 22 may.

 

Zaterdag 20 mei, de maagd van Loreley 57km, 1100hm.

’s Morgens nemen we aan ons hotel het veerpontje en steken de Rijn over, we gaan op zoek naar de maagd van Loreley. Deze zingende sirene zorgt er met haar schoonheid en mooie gezang voor dat schepen vergaan (Lees het verhaal).  Maar van cultuur alleen kunnen we niet leven, gelukkig voor ons is er boven op de Loreley-rots een biergarten, hier houden we onze verdiende middagstop.

Voor de middag doen we flink wat offf-road en gaat het wat op en neer, ideaal om uw fiets te testen, de laatste 30km zijn biljartvlak en we komen binnen langs het fietspad aan de Rijn.  Rustig los rijden, onderwege nog terrasje meepikken en de focus al op de wedstijd van zondag.

Profiel van de zaterdagrit. De cruisers vertrekken best in omgekeerde volgorde naar Loreley, dan schieten er nog 38km, 300hm over voor deze brave jongens.

Zondag 21 mei, Schinderhannes MTB-marathon 105km, 2500hm.

Het hotel zal ons een vroeg ontbijt serveren om 06:30h.  Na het fiasco van vorig jaar weten we dat timing belangrijk is, daarom Hanske H. onderstaande goed lezen.

  • 06:15h opstaan
  • 06:30h ontbijt
  • 07:12h vertrek met fiets naar station Boppard Hbf(600m).
  • 07:26h Treinrit Boppard – Emmelshausen met de Hunsrueckbahn(steilste spoorlijn ten noorden van de Alpen).
  • 07:50h aankomst in Emmelshausen
  • 08:30 start MTB Marathon, hier de link naar track 2015

De steile hellingen volgen zich zich snel op, het gaat constant op en neer en de vele hoogtemeters zullen u vermurwen! De marathon is voor echte kampfzweinen die niet klein te krijgen zijn. Vele vergeten paden door uitgesleten dalen waarbij zelfs in de droogste lente de zware grond alle kracht uit de benen doet verdwijnen. Wie de marathon overwint mag zich terecht een Schinderhannes noemen! (vrije vertaling, info organisatie)

Maandag 22 mei, Cochem  124km 1500hm.

Markt van Cochem

Vandaag verlaten we de Rijn en gaan op zoek naar de Moezel, aangezien de marathon nog in de benen zit gaan we niet te zot doen.  We beperken het aantal hoogtemeters zo veel mogelijk en steken er wat minder off road in.  Ons doel is Cochem, een toeristisch stadje aan de moezel, hier houden we een verplichte drankstop. De GPS-track kan je hier downloaden of hier track van de cruisers.

De Gaierlay hangbrug,  met zijn 380 meter is dit de langste voetgangers (en MTB) brug van Duitsland, die pakken we onderwege nog efkens mee.

 

 

Profiel van de maandagrit, de cruisers kunnen in Boppard de Hunsrueckbahn naar boven nemen en pas in Emmelshausen op het parcours wippen. Cruisen en wippen, denk dat de Werner voor deze optie gaat.

 

 

 

Dinsdag 23 mei Cooling down

  • Kort ritje van 26km langs de wijgaarden van Spay, op de terugweg  pakken we het bike-park  van Boppard nog mee. Hier kunnen de downhillers loos gaan!!
  • gpx track

Bikepark Boppard

  • Toevallig kan je hier (net als vorig jaar in Passy) ook een klettersteig (via ferrata) doen, ondertussen hebben we al wat ervaring en kunnen we deze er ook wel bijpakken.  De forfaitgevers van Passy krijgen hier een herkansing.

Klettersteig Boppard