Veusselse Veldcross 2013

Het werd een ideale crossdag met zonnig en aangenaam weer. De talrijk opgekomen supporters konden genieten van de jeugdreeksen welke aantoonden dat er echt wel aankomend tallent zit in Rijkevorsel.

Na de dames en masters was het de beurt aan de junioren en senioren. Met 43 deelnemers werd het een indrukwekkend vertrek.

Van bij de start legde Raf Aerts een hels tempo op, wat al verschillende deelnemers naar hun tweede, voor sommigen hun laatste, adem deed smachten.

Het was al direct duidelijk dat alleen de besten dit tempo konden volgen.
Door deze helse start was er een trio los van de rest van het deelnemersveld.
Raf Aerts (MTB 2310), Ben Ceelen (Gammelse wielervrienden) en Guy Vermeiren (WTC Sint Jozef) hadden zich al snel van de rest ontdaan.

Jan Vermeiren zorgde nog voor een remonte en nam enkele renners mee op sleeptouw wat zorgde voor verschillende verschuivingen in de achtervolging op de leider. Uiteindelijk kon Guy zijn voorsprong behouden en won voor Bram Ceelen en Raf Aerts.

We hebben genoten van deze schitterende dag en danken het enthousiast publiek, de deelnemers, de sponsors en al de mensen die dit  mogelijk hebben gemaakt.

Meer foto’s en video, ook van de andere wedstrijden, volgen later.

Schermafbeelding 2013-09-08 om 22.23.18Raf Aerts neemt een vliegende start.

Schermafbeelding 2013-09-08 om 22.26.16De winnaar Guy Vermeiren.

Schermafbeelding 2013-09-08 om 22.16.33Bij het ploegenklassement werden de  Gammelse Wielervrienden de winnaar voor WTC Sint-Jozef en MTB2310.

IMG_7524Na de wedstrijd was de ene blij met een Trappist, de andere met een stuk varken van het spit, maar onze Jan was blijkbaar geweldig blij met de linten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *